What I did this year to develop professionally and personally

In ultima saptamana, m-am gandit mult unde am ajuns ca si web developer si unde vreau sa ajung, precum si cum m-am dezvoltat pe plan personal.

Uitandu-ma inapoi, am facut destul de multe pentru a-mi avansa cunostintele profesionale si viitoarea cariera. La inceputul anului imi propusesem sa fac diferite lucruri pentru a-mi extinde cunostintele in domeniu si am resusit acest lucru. De asemenea, mi s-au oferit si multe oportunitati si cel mai important lucru pe care l-am invatat anul asta este sa spun “da” la orice ocazie care m-ar putea ajuta sa ma dezvolt.

1. YouthElite Timisoara

Desi nu am vrut initial sa ma inscriu la YouthElite Timisoara, aceasta tabara de vara a a avut un impact puternic asupra mea. Sa fiu selectata alaturi de unii dintre cei mai buni elevi din tara m-a ajutat sa devin mai increzatoare in mine si abilitatile mele. De asemenea, mi-a oferit oportunitatea sa discut cu soft-isti si web developeri si sa observ cum lucreaza o companie de software internationala.

In cadrul proiectului am ajutat la crearea unei pagini web, folosind codul nostru propriu. Am lucrat impreuna cu colegii mei de echipa si am experimentat pentru prima oara conceptul de pair-programming.

2. Cursuri online

Pentru a-mi aprofunda cunostintele de HTML, CSS si JS am urmat diferite cursuri online si am inceput sa construiesc site-uri, alicatii si jocuri utilizand noile concepte invatate. Este important sa incerci cat mai multe cursuri pana iti gasesti ceva care iti place sa faci cu adevarat. Anul acesta mi-am descoperit pasiunea pentru crearea jocurilor si am inceput sa construiesc propriile versiuni ale unor jocuri celebre cum ar fi Tetris, Flapy Bird, Piatra Hartie Foarfeca.

3. Istorie si societate in dimensiune virtuala

Istorie si societate in dimensiune virtuala este primul concurs la care am participat dupa multa vreme. M-a atras faptul ca trebuia sa construim aplicatii sau site-uri web in care sa prezentam din materia de istorie sau una dintre stiintele sociale invatate la scoala (logica, economie, filozofie, psihologie). Am decis sa realizez un site cu materie si exercitii din materia de bacalaureat pentru elevii care dau la economie deoarece am obervat lipsa unui site care sa contina toata materia aranjata intr-un mod accesibil si lizibil. 

Site-ul este online si inca lucrez la el, urmand sa particip la etapa nationala a concursului in iunie anul viitor.

4. Primul job

Vara asta am avut primul meu job; am lucrat ca Web Developer la Dianex firma care se ocupa cu obtinerea certificat constatator online si infiintare PFA. Aici am realizat primele mele website-uri profesionale si am capatat experienta in discutiile cu clientii.

De asemenea, am inceput sa invat cum sa editez videoclipuri si cum sa realizez tutoriale video profesionale.

5. Prima invitatie la interviu

Dupa ce am facut munca lunga de auto-convingere sa aplic la universitatile de top din Anglia si am muncit la aplicatia mea UCAS, acum o saptamana am primit invitatie la un interviu! Universitatea Imperial mi-a facut o surpriza enorma de ziua mea. 

La sfarsitul anului, sunt mult mai increzatoare in mine si viitorul meu. Am capatat experienta de munca si in lucrul in echipa si mi-am dezvoltat diverse proiecte.

Cum a aratat anul tau pe plan profesional? Ce idei ai pentru anul nou?

Leave a Reply

Your email address will not be published.